Du som tidigare suttit med att ta ställning till finansieringsform för en investering kan nog hålla med om att det är en rad olika modeller att sätta sig in i. Vi hjälper till att reda ut de olika begreppen och förenklar processen så att din nya investering ska kunna rulla på så smidigt som möjligt.

Vi finansierar genom hyres- eller leasingavtal.


ikon_15Investeringsalternativ

Hyra

Hyra tillämpas när produkternas ekonomiska livslängd är relativt kort. Servrar, diskar, datorer och mobiler är typiska investeringsobjekt som kan vara lämpliga för den finansieringsformen. Hyra innebär att du som kund kan returnera produkterna efter finansieringstidens slut. Alltså inget åtagande om utköp. Skulle du däremot vilja ha kvar produkterna ett tag till så hyr du vidare och vill du köpa utrustningen så sker det till marknadsvärde.

Leasing

Leasing tillämpas när kunden bedömer att utrustningen har en ekonomisk livslängd som sträcker sig bortom den avtalade finansieringstiden. Till skillnad från hyra innebär leasing att kunden förbinder sig att vid leasens slut förvärva eller anvisa en annan köpare av utrustningen. Utköpet sker till ett så kallat restvärde vars storlek avgörs av vilken finansieringstid som tillämpats samt objektets ekonomiska livslängd.

Ramavtal

Ramavtal är ett smidigt upplägg för löpande investeringar. Oavsett om du ska hyra eller leasa när du investerar så kan du teckna ett ramavtal med Pedab Finance. Vi är specialister på hantering av löpande investeringar och projekt. Vårt ramavtal omfattar både villkor och rutiner – allt fördefinierat för enkelhetens skull. Krediternas storlek försöker vi estimera på halvårsbasis och gör justeringar uppåt/nedåt om behoven förändras. Eftersom vi samlar de löpande investeringarna i ramavtalet kan vi erbjuda attraktiva villkor.

När ditt företag finansierar via oss får ni tillgång till förmånliga allriskförsäkringar. För IT utrustning erbjuder vi försäkring utan självrisk och med ersättning, med motsvarande fabrikat och prestanda. För produktionsmaskiner är självrisken 3 000 kr och ersättningsnivån i linje med maskinens värdeminskning.


ikon_8Försäkringar

När ditt företag finansierar via oss får ni tillgång till förmånliga allriskförsäkringar. För IT utrustning erbjuder vi försäkring utan självrisk och med ersättning, med motsvarande fabrikat och prestanda. För produktionsmaskiner är självrisken 3 000 kr och ersättningsnivån är i linje med maskinens värdeminskning.


Kontakta oss

Oavsett vilken IT utrustning eller produktionsmaskin som du och ditt företag väljer eller utvärderar just nu, kontakta oss så reder vi ut de finansiella begreppen tillsammans och ser till att dina investeringar blir finansierade så effektivt som möjligt.

    Ditt namn (krävs)
    E-postadress (krävs)

    Ämne
    Ditt meddelande